Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Mexiko

Epiroc har vunnit en stor order i Mexiko från kanadensiska gruvservicebolaget Dumas Contracting Ltd. för underjordsgruvutrustning och relaterade tjänster och lösningar.

Dumas, ett dotterbolag till Stracon Group, en leverantör av lösningar för både underjords- och ovanjordsapplikationer över hela Amerika, har beställt en rad Epiroc-riggar för ortdrivning, produktionsborrning och bergförstärkning, samt lastare och gruvtruckar för användning i en silvergruva i norra Mexiko.

Ordern värderas till cirka 200 miljoner kronor och bokades under första kvartalet 2024.

– Vi har haft ett framgångsrikt partnerskap med Dumas i Kanada och USA under flera år. Vi är glada över att nu kunna stödja dem även i Mexiko så att de i sin tur kan förse sina gruvkunder med de bästa möjliga lösningarna för att stärka säkerheten och produktiviteten, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Den beställda utrustningen inkluderar Boomer 282 och Boomer S1D ortdrivningsriggar, Boltec S och Boltec 235H bergförstärkningsriggar, Simba S7 produktionsborriggar, Scooptram ST1030 och Scooptram ST7 lastare samt Minetruck MT2200 och Minetruck MT436B gruvtruckar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2