Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AQ Group
Elektronikproduktion |

AQ Group köper JIT Mech för 40 miljoner kronor

AQ Group förvärvar 100 procent av aktierna i JIT Mech se Industri AB med dotterbolagen JIT Mech i Robertsfors AB och JIT Mech i Örnsköldsvik AB.

JIT Mech är en leverantör av stora och komplexa maskinbearbetade och svetsade komponenter till kunder inom elektrifiering, skogsmekanisering och försvarsindustri. Bolagen hade en omsättning på cirka 130 miljoner kronor 2023 och har 75 anställda. Verksamheten bedrivs i Robertsfors och Örnsköldsvik.

Prislappen för köpet består av 40 miljoner kronor kontant vid tillträdet samt en tilläggsköpeskilling baserad på bolagens resultat för åren 2024–2026.

– Syftet med affären är att utöka AQ:s kundbas samt att bredda vårt erbjudande inom metallbearbetning och svetsning samt att växa inom våra strategiska områden elektrifiering och försvarsindustri. JIT Mech har en lång historik och företagets kultur och entreprenörsanda passar perfekt in i AQ, säger AQ:s koncernchef James Ahrgren.

Ahrgren fortsätter och säger att JIT Mech står inför en stark tillväxtfas och vi räknar med att investera ytterligare i verksamheten under de kommande tre åren

– Från JIT Mech:s sida ser vi affären som en förstärkt möjlighet till fortsatt god utveckling av våra enheter och ett offensivt sätt att möta framtiden. Vi ser positivt på att ingå i en internationell koncern då det medför utökade möjligheter att bredda och stärka våra erbjudanden till våra kunder och därmed stärka vår konkurrenskraft, säger JIT Mech:s koncernchef Per Lindqvist.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1