Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Komponenter |

Sivers Semiconductors ökar sin lånefacilitet men 50 miljoner kronor

Sivers Semiconductors har ingått ett låneavtal med Formue Nord och partners för att utöka den tidigare faciliteten på 75 miljoner kronor.

Den nya lånefaciliteten på 50 miljoner kronor inkluderar ett konvertibelt lån på 35 miljoner kronor till en fast konverteringskurs om 4,86 kronor, motsvarande 125 procent av stängningskursen för Sivers på Nasdaq Stockholm den 8 mars 2023, det framgår av ett pressmeddelande.

Teknikföretaget menar att denna förlängda lånefacilitet, i kombination med bolagets eget kassaflöde, kommer att fullt ut att täcka finansieringen för åtminstone 2024 – utan behov av kapitaltillskott från aktieägarna.

– Med denna nya lånefacilitet har vi säkrat vår finansieringsbas, vilket ger oss de förutsättningar som behövs för att möta marknadens krav. Denna finansiering, i kombination med förra årets försäljningstillväxt på cirka a 80 procent och att vi åstadkom lönsamhet på justerad EBITDA nivå för andra halvåret 2023, sätter oss på en fantastisk bana för fortsatt expansion under 2024 och framåt, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1