Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Teknik |

Volvo Cars investerar i Breathe för nästa generations snabbladdning

Volvo Cars har inlett ett samarbete med Breathe Battery Technologies (Breathe) och blir därmed det första bilföretaget som får tillgång till den senaste versionen av deras laddningsmjukvara.

Kombinationen av Breathes mjukvara i Volvo Cars egna batterihanteringsplattform syftar till att optimera och förbättra prestandan hos laddningstekniken, vilket ska ge snabbare laddningstider.

Den nya tekniken kommer att implementeras i den svenska biltillverkarens nya generation helt elektriska bilar. Volvo skriver i ett pressmeddelande att tekniken kan minska tiden det tar att ladda bilen från 10 till 80 procent med så mycket som 30 procent, utan att påverka batteriets hälsostatus.

– Investeringen och det kommersiella partnerskapet med Breathe hjälper oss att ta itu med ett välbekant problem för elbilskunder och gör vår laddningsprestanda ännu mer konkurrenskraftig. Snabbare laddningstider, i det intervall där kunderna vanligtvis snabbladdar, är ett stort steg i rätt riktning när vi fortsätter att öka den elektriska mobiliteten och göra den tillgänglig för fler människor. säger Ann-Sofie Ekberg, vd för Volvo Cars Tech Fund i pressmeddelande.

Till skillnad från traditionell stegvis laddning som bygger på förutbestämda regler, använder Breathes programvara adaptiv laddning för att dynamiskt styra batteriet i realtid, vilket resulterar i betydligt kortare laddningstider. Med hjälp av algoritmer hanterar programvaran laddningsprocessen i linje med batteriets hälsa samtidigt som man undviker risken för ”lithium plating”, vilket kan skada batteriets prestanda och livslängd.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2