Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Martinsson Elektronik
Embedded |

Svenskt bolag först ut med kort på kommande ST-processor

Först ut i Europa. Det är vad Martinsson Elektronik säger när man lanserar sin MERISC-plattform.

Först med vaddå? Jo, enligt det svenska bolaget är det den första produkten baserad på en helt ny mikroprocessorfamilj som STMicro planerar att lansera på Embedded World senare i vår.

MERISC-STM32MP2 beskrivs som en ny teknisk plattform –  designad kring den helt nya microprocessorfamiljen STM32MP2 från STMicro – för att möjliggöra olika kundanpassade lösningar.

Martinsson menar att plattformen är en av de mest framtidssäkra just nu och pekar på dess starka säkerhetsfunktioner, anslutningsmöjligheter och inte minst edge AI. ”Bra verktyg och ett väl utbyggt ekosystem för mjukvara utgör en solid grund för applikationsutveckling”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Utrustad med både ARM Cortex-A35, GPU och NPU (upp till 1,35Tflops) menar man att plattformen erbjuder  både mångsidighet och god prestanda De tilltänkta kunderna är de som siktar på att utveckla nästa generations industriella HMI, avancerade displaylösningar eller uppkopplade lösningar med multimediaambitioner.

– Med vår nya plattform möter vi många av de önskemål vi ser att kunder har på framtida lösningar, till exempel inom cyber säkerhet. Sen blir det ju såklart många olika varianter för olika kunder. Vi planerar faktiskt redan nu en version med Thread för de som vill köra Matter-protokoll, säger Henrik Leon, Product Development Director, Martinsson Elektronik.

Just nu kan man lägga vantarna på MERISC-STM32MP2 för utvärdering och kan då fås med olika storlekar och typer av displayer. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2