Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CAKE Vattenfall
Elektronikproduktion |

Prislappen för Cake – 18,1 miljoner kronor

Nu är det offentligt, den norske investeraren och bilhandlaren Espen Digernes köper Cakes konkursbo för 18,1 miljoner kronor.

Cakes grundare Stefan Ytterborn säger till  Di Digital att han är besviken på prislappen, men däremot positivt överraskad av köparens ambitioner.

”Det är lite snopet, med hänsyn till det värde i bolaget som existerar i bolaget i stort”, säger Cakes grundare Stefan Ytterborn till tidningen.

Men när grundaren får höra om Espen Digernes planer om att skapa ”skandinavisk framgång”, utifrån det som redan byggts upp rent industriellt, tekniskt och med det existerande varumärket blir han överraskad.

Han berättar att hans oro har varit att Cake inte kommer att vidareutvecklas utifrån de  förutsättningar som varumärket faktiskt har.

Försäljningen till Espen Digernes innebär också att Stefan Ytterborn inte kommer att få tillbaka något investerat kapital. Och just nu jobbar den tidigare Cake-grundaren med att likvidera och försätta dotterbolag i konkurs runt om i världen – något som kommer att ta ett par månader.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons