Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB öppnar renoverad robotanläggning i USA

ABB has öppnat sitt ombyggda huvudkontor och tillverkningsanläggningen för robotik i Auburn Hills i Michigan, USA.

Anläggningen kommer att stötta ABB Robotics inom utveckling och tillverkning av robotlösningar i USA, för USA och Nord- och Sydamerika. 

Den totalrenoverade anläggningen speglar ABB:s satsning på långsiktig tillväxt på den amerikanska marknaden, vilken förutspås följa den globala tillväxten för robotik med 8 procent i årlig tillväxttakt. Detta är bolagets tredje globala expansion av robotfabriker på tre år i Kina, Europa samt Nord- och Sydamerika.

Totalt har ABB investerat 20 miljoner kronor i Auburn Hills, vilket kommer att skapa över 70 nya jobb och anläggningsytan har vuxit med 30 procent under ombyggnationen.

Den utökade anläggningen kommer att stötta ABB Robotics specialistcenter inklusive navet för Packaging and Logistics i Atlanta i Georgia; navet för Life Sciences and Healthcare vid Texas Medical Center i Houston i Texas samt AI Research Lab i San Jose i Kalifornien. Tillsammans med ett nytt utbildningscenter kommer anläggningen att utbilda över 3 000 arbetare och studerande per år och förse dem med färdigheter så de kan klara sig väl i en ny era av AI-driven automation.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons