Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AFRY
Teknik |

AFRY genomför kabelprojektering i projekt SuedOstLink

SuedOstLink är ett viktigt nätutbyggnadsprojekt för att påskynda Tysklands energiomställning. AFRY har valts av transmissionssystemoperatören 50Hertz som teknisk rådgivare för kabelprojekteringen.

SuedOstLink planerade för förbindelsen för första gången i den federala planen 2013 och det har pågått sedan 2016. Den är främst utformad som en markkabel som sträcker sig cirka 540 kilometer från Wolmirstedt i Sachsen-Anhalt till Landshut i Bayern. När det hela är färdigställt kommer den att säkerställa transport av el från norra Tyskland, där det finns ett växande antal vindkraftverk, till den södra delen av landet.

Godkännandeprocessen pågår för närvarande och planen är att SuedOstLinken ska vara i drift 2027.

Transmissionssystemoperatören, 50Hertz, är projektutvecklare för den norra delen av projektet och har valt AFRY som teknisk partner. AFRY ansvarar för projektledning av kabelprojekteringen i två av de tre SuedOstLink-sektionerna under 50Hertz ansvarsområde. 

AFRYs roll omfattar en rad olika tjänster, inklusive planering av alla kabelfrågor, platsspecifik kabelprojektering inklusive logistik, installation och byggplanering, samt planering av den slutliga sektionslängden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons