Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Batteriarenan ska stärka Sverige som batterination

Energimyndigheten lanserar en ny arena för att samla intressenter inom hela värdekedjan för batterier. Målet är att hitta gemensamma lösningar på frågor som kan stärka Sverige och Norden inom den globala batteribranschen.

Batteriarenan ska inte bara hjälpa till med samordningen av aktörer, utan också engagera sig i praktisk problemlösning inom kritiska åtgärdsområden som inkluderar band annat policy och regelverk, talang och kompetens, forskning och innovation, finansiering och hållbarhet.

Nu bjuder Energimyndigheten in intressenter från hela värdekedjan att delta i Batteriarenan, alla är välkomna – industrin, den akademiska världen, beslutsfattare och andra. Man vill helt enkelt integrera så många perspektiv som möjligt för att effektivt övervinna flaskhalsar inom systemet.

Operativt kommer Batteriarenan att organiseras och finansieras av Energimyndigheten, inledningsvis under fem år. En rådgivande kommitté kommer att inrättas för att ge vägledning för ändamålsenliga åtgärder.

Myndigheten listar ett antal exempelaktiviteter som arenan kommer att ägna sig åt. Däribland finns en kartläggning av de viktigaste smärtpunkterna och föreslå åtgärder för att hantera dessa gemensamt. Man vill även utveckla en strategi för hur de mest kritiska kompetensgapen kan överbryggas genom utbildning och talangattraktion.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2