Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© imec
Komponenter |

Ny pilotlina påväg till Malaga

I ett samarbete med den spanska regeringen och regionen Andalusien kommer Imec att jobba för att etablera en ny 300 mm FoU-processlina för specialiserad chipteknologi.

Det belgiska forskningsinstitutet Imec har tecknat en avsiktsförklaring med den spanska regeringen samt den regionala regeringen i Andalusien, som beskriver avsikten att etablera en specialiserad pilotlina för chipteknologi i Malaga.

Tanken är att den nya anläggningen ska komplettera Imecs befintliga 300 mm-lina för CMOS-processer i Leuven, Belgien. Planen är att den nya pilotlinan på 300 mm ska fokusera på nya material som är svåra att kombinera idag med standard CMOS-processer.

Imec säger i ett pressmeddelande att den nya anläggningen syftar till att svara på branschens behov av FoU, prototyper och bana väg för tillverkning av lovande, ny teknik. Man siktar på att driva nya tillämpningar inom hälsovård, biovetenskap, fotonik, förstärkt och virtuell verklighet och precisionsavkänning.

Nu börjar förhandlingarna i hopp om att nå hitta en samarbetsmodell som leder till ett bindande avtal. Regeringarna är dock redan överens om att stödja byggandet av den nya anläggningen inklusive utrustningen – man har också för avsikt att ekonomiskt stödja pilotlinans verksamhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons