Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika EMS
Elektronikproduktion |

Teltonika ökar kapaciteten med ny monteringslina

Elektronikkoncernen Telktonika har nyligen utökat kapaciteten vid sin kontraktstillverkningsenhet. En ny automatiserad monteringslina har tagit plats vid tillverkningsanläggningen och det finns planer för ytterligare investeringar i år.

Med en sprillans ny fabrik för elektroniktillverknings och en kmmande mönsterkortsfabrik tågar elektronikkoncernen på för att utöka sin tillverkningskapacitet – och nu med ytterligare utrustning på produktionsgolvet.

Vid koncernens EMS-verksamhet har en fjärde automatiserad monteringslina installerats. Linan omfattar flera monteringsceller sammankopplade med transportband. Varje cell är dedikerad till ett specifikt box-build-moment. Efter varje steg genomförs även kvalitetskontroll med hjälp av en kamera innan enheten förs fram längs med transportbandet till nästa steg.

Teltonika skriver i ett pressmeddelande att man under kommande år kommer att investera ytterligare i kvalitet och introducera ytterligare testutrustning på produktionsgolvet.

"För att öka effektiviteten och snabbheten i den här processen använder vi testrobotar. Dessa system har två robothänder och har 16-24 testfixturer. Robotcellen är uppdelad i två sidor som var och en kan testa en specifik produkt", går det att läsa i pressmeddelandet.

Teltonika är dock inte klara med investeringarna efter detta. Under andra och tredje kvartalet i år planerar Teltonika att växla upp med ytterligare två SMT-linor, något som innebär att EMS-verksamheten totalt kommer att ha 10 operativa SMT-linor vid årets slut.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2