Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers IMA
Elektronikproduktion |

Sivers vinner mångmiljonaffär – stärker positionen inom AI

Sivers Semiconductors har tagit hem en affär värd 1,3 miljoner dollar, motsvarande 13,5 miljoner kronor, för att utveckla lasrar för nästa generations AI.

Samarbetet kommer att stärka Sivers närvaro inom den snabbt växande hårdvarusektorn inom AI. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. Affären sker genom dotterbolaget Sivers Photonics.

Sivers, som utvecklar integrerade chips och moduler för de mest avancerade kommunikations- och sensorlösningar, har positionerat sig för att möta den ökande efterfrågan för nästa generations laserchip för AI-lösningar.  

Köparen i den aktuella affären namnges inte. 

Sivers Semiconductors uppger i pressmeddelandet att det initiala kontraktet, värt 1,3 miljoner dollar, handlar om att leverera prototyper under 2024. Därefter väntas avtalet växa under 2025 och sedan övergå i volymproduktion. 

Efter 2026 väntas full produktion inledas och då förväntar sig kunden att den årliga chipvolymen överstiger flera miljoner enheter per år. 

"Optiska lösningar blir avgörande för avancerad AI:s möjligheter att genomföra stora beräkningar, vår teknologi kommer att hjälpa till att driva dataöverföring med ljusets hastighets, som detta nya paradigmskifte för höghastighetskommunikation för AI kräver. Detta är en fantastisk möjlighet på kort sikt och en exceptionell möjlighet för enastående fortsatt tillväxt från 2026", säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons