Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Incap ökar takten i Slovakien

Kontraktstillverkaren Incap har investerat närmare 10 miljoner kronor för att utöka produktionskapaciteten vid sin fabrik i Slovakien.

Mer precist har Incap uppgraderat sin andra SMT-lina och ersatt den med mer avancerat SMT-maskineri. Investeringen beskrivs som ett steg i en planerad belastningsökningen på mer än 45 procent i fabriken.

Den uppgraderade SMT-linan ersätter kapaciteten hos två befintliga linor. Enligt Miroslav Michalik, vd för Incap Slovakia, har investering placerat Incap Slovakia i framkanten av elektroniska tillverkningstjänster.

Uppgraderingen beskrivs vidare som en nyckelkomponent i Incap Slovakiens bredare tekniska färdplan, som syftar till att ersätta fyra befintliga SMT-linor med två nya, tekniskt avancerade linor. 
Fördelarna med uppgraderingen sägs dessutom redan ha realiserats – den är ret operativt mer effektiv, kräver inte lika tekniskt kunnig personal, produktionskvaliteten är högre och den erbjuder dessutom energibesparingar.

Under 2023 utökade Incap fabriken i Námestovo, Slovakien med 1 200 kvadratmeter för att stödja ökade produktionskrav, detta innebar även en ökning av produktionskapaciteten vigt till box-build med över 50 procent. Uppgraderingen innebar även att lagerområden konverterades för produktionsändamål och att ett nytt materiallager byggdes till.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons