Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Åtgärdsplanen för Easees laddboxar granskas

Elsäkerhetsverket meddelar att man mottagit en åtgärdsplan från Easee gällande bolagets säljstoppade laddboxar.

Åtgärderna gäller laddboxarna Easee Home och Charge som blev belagda med försäljningsförbud i Sverige under fjolåret. Elsäkerhetsverket skriver i en uppdatering att man nu kommer att starta arbetet med att granska det norska bolagets förslag.

"Dokumentationen kommer nu att noggrant gås igenom för att bedöma om de identifierade säkerhetsriskerna är omhändertagna," skriver myndigheten.

Men då beslutet om försäljningsförbudet överklagades av Easee måste Elsäkerhetsverket också ta hänsyn till processen i förvaltningsrätten innan man kan komma med ett utfall. Muntlig förhandling är i dagsläget planerad till slutet av april.

Frågan är dock vad som händer om Elsäkerhetsverket bedömmer att Easees åtgärder inte räcker för att täcka upp säkerhetsbristerna.

Om myndigheten inte är nöjda med Easees åtgärder och anser att säkerhetsbristerna består kan Elsäkerhetsverket förelägga om ytterligare åtgärder för att eliminera dessa. 

"Ett föreläggande för att åtgärda bristerna skulle kunna innehålla krav på korrigerande åtgärder eller ett krav på att produkterna återkallas från slutanvändarna," går det att läsa hos Elsäkerhetsverket.

Man pekar vidare på att det är alltid tillverkaren som är ansvarig för de produkter som de säljer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons