Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© DFDS
Elektronikproduktion |

Volvo får ny order på 100 elektriska lastbilar

Volvo Lastvagnar har fått en order på 100 eldrivna lastbilar från logistikföretaget DFDS. Med ordern har DFDS nästan fördubblat antalet ellastbilar från Volvo till totalt 225.

DFDS ser en växande efterfrågan på transportlösningar med lägre miljöpåverkan, och för att möta denna efterfrågan har man nu lagt ytterligare en order på 100 batterielektriska lastbilar från Volvo. Tidigare har företaget köpt totalt 125 tunga ellastbilar från Volvo. 95 av dessa går i trafik i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna, de återstående 30 lastbilarna kommer att levereras under nuvarande år. 

– Jag är väldigt stolt över att fortsätta vårt nära samarbete med DFDS. Beställningen på ytterligare 100 ellastbilar är ett bevis på DFDS förtroende för Volvo. Deras stora flotta av ellastbilar visar att utsläppsfria transporter är en konkurrenskraftig lösning här och nu, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

De nya ellastbilarna kommer att placeras i Sverige och ytterligare åtta marknader i Europa, bland annat Storbritannien, Irland, Nederländerna och Belgien. Lastbilarna kommer att vara de uppdaterade och mer energieffektiva modellerna av Volvo FH Electric och FM Electric.

Några av de nya ellastbilarna kommer att användas för att transportera gods till och från Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve utanför Göteborg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2