Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mycronic
Elektronikproduktion |

Ledningsförändring i Mycronic

Hos Mycronic har en potentiell notering av Axxon haft mycket fokus – något som skulle underlätta för bolaget att nå sin fulla potential. Som ett resultat av förberedelserna för en eventuell notering av Axxon på en börs i Kina, lämnar Ivan Li Mycronics koncernledning.

Ivan Li kvarstår dock som ansvarig för Axxon, kärnan i division High Volume.

Mycronic har tidigare meddelat att styrelsen beslutat utvärdera möjligheten att börsnotera Axxon, kärnan i division High Volume, på en börs i Kina och upplåta en minoritet av aktierna till handel. 

Man menar att detta skulle stärka Axxons varumärke och marknadsledande position. Genom att bli mer självständiga och få resurser för snabb expansion, skapas de bästa möjliga förutsättningarna för Axxon att nå framgång och sin fulla potential. Dock kräver det kinesiska regelverket att Ivan Li i ett sådant läge inte sitter i Mycronics koncernledning.

”Även om Mycronics styrelse ännu inte fattat ett formellt beslut att notera Axxon, väljer vi att redan nu genomföra denna organisatoriska förändring, då detta ger oss fler valmöjligheter framöver. Axxon kommer att styras av en styrelse, där jag är ordförande. High Volume kommer i övrigt att kvarstå som en division och ett rapporterat segment inom Mycronic”, säger Anders Lindqvist, vd och koncernchef i Mycronic i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1