Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprint tar över konkurent

Danska Mekoprint meddelar att man kommer att ta över all verksamhet i Metalwo A/S från och med den andra april i år.

Metalwo verkar inom en speciell nisch. Under decennier har bolaget utvecklat avancerade lösningar i kombination med glas, metall, plast, display och touch – allt efter behov.

Under de kommande tre månaderna kommer all verksamhet successivt att överföras från Metalwo till Mekoprint, tillsammans med ett antal nyckelteknologier, det framgår av ett pressmeddelande.

Mekoprint skriver vidare att Metalwos nischkompetenser passar perfekt in i bolagets befintliga produktportfölj och tillväxtstrategi. Metalwo är starkt inom utveckling och produktion av specialdesignade styrlösningar och frontpaneler för mer än 100 industri- och elektronikföretag i norra Europa. Produkterna levereras ofta som en leverans med både mekanik och elektronik, vilket kräver ett mycket speciellt utvecklingssamarbete med kunderna och kunskap om många olika produktionstekniker och material från glas och plast till metall.

Övertagandet beskrivs som resultatet av flera års dialog med Metalwos ägare och vd Nikolaj Berg, som kunde se en match med Mekoprint för fortsatt långsiktig utveckling av Metalwo.

– Vi upplever en ökande efterfrågan från marknaden att vara en utvecklingspartner från produktidé till lansering och skalning, vilket vi kan uppfylla mycket bättre genom att vara en del av ett större företag. Efter Mekoprints övertagande av Seritronic förra året uppstod en mycket speciell möjlighet att kombinera våra styrkor till gagn för både Metalwos och Mekoprints kunder. Samtidigt är jag väldigt nöjd med att produktionen fortsätter i Danmark, säger Nikolaj Berg i pressmeddelandet.

Produktionen i Hasselager kommer att flyttas i flera etapper till Mekoprints produktion på Nordjylland, där det finns stor respekt för den mångåriga kollegan i branschen.

– Metalwo är känt för att vara en väldigt smidig partner med fokus på hög kvalitet och mycket avancerade kombinationslösningar. Det passar bra med vårt ökande fokus på mer färdiga "box-build"-lösningar och den utvecklingskompetens vi redan har. Dessutom tillför Metalwo nya teknologier inom avancerad fräsbearbetning och nischlösningar med pekskärmar, vilket tydligt stärker våra möjligheter att leverera helhetslösningar, säger Morten E. Lundgreen, vd för Mekoprint Seritronic .

Med förvärvet når Mekoprint fler kunder och stärker återigen sin position som en utvecklingspartner och leverantörer i Europa.

– Förvärvet av Metalwo gör att vi får en ännu starkare position på marknaden och det är av stor betydelse i en period då konsolidering även sker internationellt i branschen. Samtidigt upplever vi just nu en avmattning på marknaderna, så nu passar vi på att stärka både vår tekniska bredd, kompetens och kundbas för vidareutveckling, avslutar vd Anders Kold från Mekoprint .


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons