Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart Eye
Teknik |

Ny design win värd 100 miljoner för Smart Eye

Smart Eye har valts ut för att leverera sin Automotive Interior Sensing AI-teknik till en ny bilmodell av en befintlig kund, en europeisk premiumbiltillverkare. Den beräknade intäkten för ordern är 100 miljoner kronor.

Genom att kombinera Driver Monitoring-system (DMS) och Cabin Monitoring-system (CMS), låser Smart Eyes Automotive Interior Sensing AI upp insikter om förarens, kabinens och alla passagerares tillstånd. Vilket gör det möjligt för biltillverkare att erbjuda funktioner och tjänster som ökar säkerheten i fordonet. 

Bland säkerhetsfunktionerna som möjliggörs av denna teknik hittar vi detektering av säkerhetsbältesanvändning, barnstolar och passagerarnas kroppspositioner. I sin tur kan denna information vara avgörande för att informera adaptive restraint-system, som ser till att säkerhetsfunktioner, såsom krockkuddar, aktiveras på ett säkert sätt. 

Den nya bilmodellen, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att gå i produktion 2025. Den beräknade intäkten för ordern är 100 miljoner kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Det beräknade värdet från ytterligare möjliga design wins på samma plattform uppgår enligt det svenska bolaget till 500 miljoner kronor under produktlivscykeln. 

– Vi kan tydligt se att marknaden för interior sensing nu växer väldigt snabbt. Detta är vår femte design win för vår Automotive Interior Sensing AI på två veckor, och vi väntar oss att fler kommer att följa i takt med att fordonsindustrin fortsätter att omfamna de säkerhets- och komfortfunktioner som möjliggörs av denna teknik. Tack vare sammanslagningen med Affectiva 2021 är Smart Eye väl positionerat för att leda denna nya marknad, säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons