Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PEAB
Elektronikproduktion |

I år startar Koenigsegg produktionen av Gemera

Under sommaren förra året färdigställde Peab Koenigseggs nya fabrik i Ängelholm.

Den nya fabriken, som går under namnet Gripen Atelier, är en utbyggnad av den befintliga produktionsanläggningen och kommer att skapa cirka 150 nya arbetstillfällen när bilmodellen Gemera väl tillverkas där. 

Fabriken som är 11 000 kvadratmeter stor innehåller förutom en produktionsdel även butik, kontor, showroom, lagerlokaler och ett eventcenter.

– Det här är verkligen en fabrik utöver det vanliga. Koeniggsegg ville att den skulle spegla utseendet på deras bilar och det tycker jag att vi gemensamt lyckats med. Det har varit en inspirerande miljö att arbeta i, säger Olle Olsson regionchef Peab efter att fabriken blivit utsedd till en av tre finalister i Årets Bygge i kategorin Industri, lager, butik.

Enligt ett tidigare pressmeddelande från biltillverkaren kommer Gemera att starta produktionen i Gripen Atelier i slutet av 2024, med kundleveranser under första delen av 2025. Motormagasinet rapporterar att Koenigsegg planeras att bygga Gemera i 300 exemplar och att merparten av dessa redan är sålda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2