Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PMFlex
Elektronikproduktion |

Produktion i Sverige för Pmflex med ny fabrik

Från att tidigare endast haft produktion i Italien ökar nu Pmflex kapaciteten genom att etablera en ny fabrik, i Göteborg.

Fördelarna beskrivs som framför allt säkrare leveranser, större flexibilitet och på sikt kortare ledtider. 

Pmflex har redan fått nycklarna till anläggningen av fastighetsägaren och nu är arbetet i full gång med att anpassa de nya lokalerna till verksamheten och bygga upp produktionslinjerna. Utöver produktion kommer även den 19 000 kvadratmeter stora anläggningen att omfatta en logistikenhet samt kontor och showroom.

– Den här satsningen ligger helt rätt i tiden för oss, då vi hade uppnått full kapacitet vid fabrikerna i Italien samtidigt som norra Europa är vår viktigaste marknad. Tanken är att 90 procent av det vi säljer i norra Europa nu ska produceras i Göteborg. Med den nya fabriken står vi väl rustade för att kunna ta tillvara på en ökande efterfrågan och de kommande årens tillväxtmöjligheter, säger Leif Hallén, vd för Pmflex i ett pressmeddelande.

Fabrikerna utanför Bergamo i Italien kommer att fortsätta tillverka samma typ av produkter som skall produceras och säljas på den svenska marknaden. Den enda skillnaden är olika kablar till olika marknader och ibland en annan nyans i plast och en annan struktur. Produktutveckling kommer att ledas från Italien men är relativt europeisk redan idag. 

Lagerverksamheten kommer att vara outsourcad till ett annat företag men produktionen kommer dock skötas av Pmflex egen personal.

– Den här satsningen skapar också arbetstillfällen och vi har redan rekryterat 12 personer, som nu finns på plats. Rekrytering av flera medarbetare pågår för att vi successivt ska kunna rampa upp produktionen under året, säger Leif Hallén.

Totalt räknar Pmflex med att på sikt skapa 40 nya arbetstillfällen. Man har nyligen också ökat på säljkåren med ett par nya medarbetare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2