Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers utökar partnerskap med SATCOM-kund

Sivers Semiconductors har via ett dotterbolag tecknat ett tredje produktutvecklingsavtal med sin europeiska SATCOM-kund.

Avtalet är värt 4,73 miljoner dollar och omfattar utvecklingen av nästa generations beamformer-chipset som är färdiga för produktion under 2024 och 2025. Man räknar även med att avtalet kommer att övergå i volymtillverkning under fjärde kvartalet 2025. 

Dessa beamformers, innehåller nya funktioner och ny teknik och är en mer avancerade version av de befintliga beamformers som är i massproduktion idag. Som ursprungligen har utvecklades för denna kund som en del av det första utvecklingsavtal som undertecknades i december 2020.

Det andra utvecklingsavtalet, det vill säga det pågående utvecklingsprojekt som involverar flera andra chipset som kompletterar dessa beamformers och undertecknades i december 2022 till ett kontraktsvärde om 16,4 miljoner dollar, har under det senaste året utökats med cirka 2 miljoner dollar. Sivers skriver i ett pressmeddelande att dessa olika chipset förväntas vara färdigutvecklade vid olika tidpunkter under de kommande 18 månaderna, för att därefter gå in i volymproduktion. Under de kommande 18 månader, en förlängning med cirka ett år jämfört med det ursprungliga schemat på grund av omprioritering av ett av chipseten, med 7,4 miljoner dollar i utvecklingsintäkter kvar att redovisa under denna period, och därefter gå över till volymproduktion.

– Att fördjupa vårt strategiska partnerskap med den här kunden är ytterligare ett bevis på vår dedikation att erbjuda uppkoppling över hela världen. Detta nya projekt är ännu en möjlighet att utveckla ytterligare SATCOM-produkter, vilket bekräftar vår starka position att finnas i hjärtat av innovation, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1