Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© eltraco
Elektronikproduktion |

Ellab flyttar hem produktionen, etablerar en helt ny lina i Hilleröd

På mätutrustningstillverkaren Ellab har tagit ett viktigt strategiskt beslut att ta in sin elektronikproduktion internt. Därför har man investerat i en komplett SMT-lina för verksamheten i danska Hilleröd.

Det är inte varje dag man når beslut som detta, men nu kommer Ellabs elektronikproduktion åter till Danmark. Med sina nya SMT-lina i fabirken i Hilleröd kommer bolaget att producera, bland annat, validerings- och övervakningsutrustning för läkemedelsföretag över hela världen.

– Vi har världens 40 största läkemedelsföretag som kunder, och för dem är kvalitet det avgörande parametern. Därför har vi haft önskan att ta in produktionen internt för att kunna leverera en fantastisk och enhetlig kvalitet varje gång, säger Thomas Ankjær Roitto, Supply Chain Director hos Ellab i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att Ellab kände att det saknades en viss kontroll med den tidigare setupen. Framför allt handlade det om avsaknaden av flexibilitet då bolagets F&U-avdelning är beroende av att kunna producera prototyper utan alltför långa väntetider. Så flexibilitet beskrivs som en viktigt anledningarna till att man har valt den här vägen.

Själva linan är köpt från den danska SMT-specialisten Eltraco och består främst av utrustning från Mycronic och ITW EAE.

Linan är uppbyggd kring en MY700 jetprinter från Mycronic med tillhörande SPI, en MY300-ytmonterare och AOI-utrustning som även den kommer från Mycronic samt en ugn från ITW EAE. Dessutom ingår komponenthantering i form av Mycronics MYTower samt en tvättmaskin från MB Tech.

Ellabs serieproduktion ligger vanligtvis på 3-500 enheter åt gången fördelat på över 100 olika kort, så snabba omställningar och hög användarvänlighet var en av de viktigaste kriterierna för valet av just den här lösningen, går det att läsa i pressmeddelandet.

I samband med investeringen i den nya linan tar Ellab också hem sin engelska SMT-produktion till Danmark. För cirka fem år sedan förvärvade Ellab en producent i Storbritannien med egen SMT-produktion, men den flyttas nu till Danmark.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2