Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart Eye
Elektronikproduktion |

Genombrottsorder värd 150 miljoner till Smart Eye

Smart Eye kommer att leverera sitt Fleet Driver Monitoring-system till två medelstora lastbilsmodeller av en europeisk tillverkare av kommersiella fordon. Ordervärdet är beräknat till 150 miljoner kronor.

Smart Eye har skrivit ett stort kontrakt för sitt AIS-system. Den nyligen lanserade produkten är ett komplett hård- och mjukvarusystem avsett för original- eller eftermarknadsinstallation i kommersiella fordon, främst lastbilar och bussar. 

Smart Eye har tidigare levererat teknik till flera av kundens lastbilsmodeller, men då som en Tier 2-leverantör av mjukvara. Denna nya order är första gången som kunden kommer att implementera Smart Eyes AIS-produkt i medelstora lastbilar.

Kontraktet är Smart Eyes största hittills som gäller bolagets AIS Driver Monitoring-system, med ett beräknat ordervärde på 150 miljoner kronor. Samtidigt skriver bolaget i ett pressmeddelande att det beräknade värdet från möjliga ytterligare design wins från denna kund uppgår till 100 miljoner kronor under produktlivscykeln.

– Detta är ett stort genombrott för Smart Eyes AIS-produkt. Teknik som spårar trötthet och distraktion hos föraren användes först i personbilar i premiumsegmentet, men har sedan dess blivit en viktig säkerhetsfunktion tack vare ny lagstiftning. Med AIS gör vi vår världsledande teknik tillgänglig för ett ännu bredare fordonssegment. Den här affären bevisar att Smart Eye har de idealiska lösningarna för att förbättra trafiksäkerheten och rädda liv, oavsett fordonstyp, säger Magnus Brunzell, VP för Fleet & Aftermarket på Smart Eye i ett pressmeddelande.

De nya fordonen kommer att börja produceras under andra halvan av 2025. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons