Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Huawei
Elektronikproduktion |

Kinesiska bolag på offensiv för inhemska chip

Kinesiska bolag inom halvledarsektorn ökar satsningarna på att få fler kinesiska verksamheter att välja inhemska produkter.

Kina har utsatts för en rad exportbegränsningar på halvledarområdet, framför allt från USA men också från europeiska länder. 

Nu steppar de kinesiska halvledarbolagen upp sina satsningar för att få kinesiska verksamheter att välja inhemska chip – något som återspeglar statens uppmaning att mobilisera stöd för den här industrin. Det här rapporterar nyhetsbyrån Reuters efter att ha besökt den tre dagar långa chipmässan Semicon China i Shanghai. 

”Köp lokalt och se till att försörjningskedjorna hamnar utanför USA:s kontroll har varit ett tydligt fokus på mässan”, säger en Shanghai-baserad konsult till Reuters. 

Liknande budskap prydde montrar och marknadsföringsmaterial från olika företag och över ett dussin kinesiska utställare som Reuters talade med, betonade att deras produkter kan användas i stället för utländska. 

Representerar från utländska företag uppgav samtidigt att det fortfarande finns en skillnad i kvalitet och effektivitet, men att kinesiska halvledarbolag snabbt håller på att komma ikapp. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2