Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mycronic
Elektronikproduktion |

Mycronic gör förvärv i Tyskland

Mycronics division Global Technologies har ingått ett avtal om att förvärva tyska Vanguard Automation, som utvecklar teknologi och utrustning för 3D-mikrotillverkning av optiska kopplingar.

Vanguard Automations expertis beskrivs som näraliggande och kompletterande till affärsområde die bonding inom Global Technologies. Det tyska företagets teknologi möjliggör dessutom en framtida gemensam utveckling med affärsområde die bonding. I och med förvärvet kan Mycronic erbjuda ett bredare utbud av die bonding och optiska paketeringslösningar till sina kunder.

”Att bli en del av Mycronic-koncernen utgör en viktig milstolpe för Vanguard Automation i sin strävan att sprida volymproduktion av 3D-nanoprintinglösningar för ledande optiska tillämpningar. Vi ser fram emot att bli en del av Mycronics division Global Technologies och därmed kunna utöka erbjudandet till vår globala kundbas”, säger Thorsten Mayer, vd för Vanguard Automation i ett pressmeddelande.

Under 2023 uppgick Vanguard Automations nettoomsättning till 5,2 miljoner euro. Företaget har idag 26 anställda.

Transaktionen förväntas slutföras under april 2024 och därefter kommer Vanguard Automation utgöra ett nytt affärsområde inom division Global Technologies.

”Megatrender såsom AI, cloud computing och augmented reality spär på efterfrågan på datakraft, vilket leder till större, mer energikrävande datacenter. Vanguard Automations unika lösningar kommer att bidra till att snabba upp optiska kopplingar och samtidigt minska energiförbrukningen”, säger Magnus Marthinsson, Sr VP Global Technologies på Mycronic.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons