Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IAR Systems
Embedded |

IAR inleder jakten på ny vd

Richard Lind, vd för IAR, har informerat styrelsen för bolaget att han under året vill återgå till annan verksamhet. Av denna anledning inleder styrelsen nu en rekrytering av en ny vd för nästa fas i IARs internationella tillväxtresa.

– Richard gick in som vd hösten 2021 med uppdraget att vända IAR till ny tillväxt inom tre år. Richard och det starka ledningsteam han satt ihop gjorde det på två år. Richard fyller under året 60 och styrelsen har full förståelse att han, enligt ursprunglig plan och intensivt arbete, önskar lämna över rollen som vd. Styrelsen är övertygad om att det är ett mycket attraktivt jobb att efterträda Richard i ett av Sveriges finaste deep-tech bolag, säger Nicolas Hassbjer, styrelseordförande för IAR, i ett pressmeddelande.

Under sin tid som vd för bolaget genomförde Richards en kostnadsreduktion på 50 miljoner kronor och rensade balansräkning på över 400 miljoner kronor i immateriella tillgångar, en ny organisation sates upp med en ledningsgrupp bestående av 42 procent kvinnor. Han såg även till att bolaget fortsatte att investera i utveckling, eliminerade teknikskuld och integrerade AI/ML lösningar.

IAR har vuxit i omsättning till hela 458 miljoner kronor och nådde i Q4 upp till sina långsiktiga mål om 15 procent tillväxt och 25 procent rörelsemarginal. 

– Under mina år som vd har IAR genomgått en omfattande städning och modernisering som under året skall vara slutförd. Bolaget står nu starkare än någonsin och det är dags för ett nytt ledarskap att leda nästa tillväxtfas. För att ge bolaget bästa förutsättningar vill jag i god tid avisera att jag senare i år önskar lämna över,  säger Richard Lind, vd för IAR.

Richard kommer att kvarstå tills att en ny vd är på plats och fullfölja pågående projekt.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1