Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neways Electronics
Elektronikproduktion |

Europeisk EMS:are expanderar i Asien

Kontraktstillverkaren Neways utökar sin verksamhet globalt med en ny tillverkningsanläggning i Malaysia.

Neways har redan ett globalt nätverk med flera anläggningar i Europa, i Nederländerna, Tyskland, Slovakien och Tjeckien, samt i USA och Kina. Och för närvarande håller bolaget på att bygga en ny produktions- och renrumsanläggning i Slovakien. Med den nya anläggningen i Malaysia siktar Neways på att bygga en strategisk närvaro i Sydostasien med en framträdande position inom halvledarsektorn.

Den nya anläggningen kommer att vara belägen i Klang i delstaten Selangor, och förväntas starta produktion under det fjärde kvartalet 2024. 

Neways skriver i ett pressmeddelande att man kommer att fokusera på att utveckla och producera avancerade moduler och skåp för några av världens mest kända aktörer inom halvledarsektorn. Målsättningen är att fabriken ska uppnå "betydande tillväxt" och på sikt vill man utöka personalstyrkan i Malaysia till över 200 anställda.

– Den nya anläggningen i Malaysia stärker inte bara vårt globala tillverkningsfotavtryck utan driver också våra ambitiösa expansionsplaner i regionen, med ett starkt fokus på halvledarsektorn, säger Hans Büthker, vd för Neways, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1