Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson varslar 1 200 anställda hemma i Sverige

Svenska telekombolaget Ericsson räknar med en utmanande mobilnätsmarknad 2024 med fortsatt minskade volymer i och med att kunder förblir försiktiga. På grund av detta kommer Ericsson att minska sin svenska personalstyrka för att möta de minskade volymerna.

Ericsson skriver i ett pressmeddelande att åtgärden är en del av existerande initiativ för att minska kostnaderna – samtidigt som man bibehåller investeringar som bedöms viktiga för teknikledarskap. Samtidigt säger man att åtgärder för att öka "operativ effektivitet" kommer att fortsätta under året, men kommer hur detta kommer att te sig återstår att se.

Utöver att minska personal omfattar arbetet med att sänka kostnader flera områden såsom minskat antal konsulter, strömlinjeformade processer och färre kontor. Samtidigt siktar Ericsson på att fortsätta att genomföra sin strategi att nå högre tillväxt.

Förhandlingar med fackförbund har inletts och som det ser ut just nu kommer personalminskningen att påverka cirka 1 200 tjänster i Sverige. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2