Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Byggstart för Northvolt i Tyskland

Den svenska batteritillverkaren har officiellt börjat byggandet av sin gigafabrik – Northvolt Drei – i den tyska staden Heide.

– Tyskland var, är och kommer att förbli ett land med en stark tillverkningsbas. Och produktionen av bra bilar bortom förbränningsmotorn fortsätter att utgöra ryggraden i vår industrisektor. För det behöver vi battericeller tillverkade i Tyskland, tillverkade i Europa, sa Olaf Scholz, Tysklands förbundskansler under byggstarten.

Northvolt har som mål att massproducera världens grönaste batterier för fordons-, industri- och energisektorerna, och just därför kommer fabriken av använda vindkraft för att leverera just detta.

Industrikomplexet som just nu byggs är planerat att sysselsätta cirka 3 000 personer med en maximal årlig produktionskapacitet på 60 GWh. Målsättningen just nu är att starta produktionen under 2026.

– Det är fantastiskt att få komma igång med den här satsningen. Vi är djupt tacksamma för stödet från kunder, investerare och offentliga intressenter för att skapa detta flaggskeppsprojekt för den globala klimatomställningen, sa Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt samtidigt som han uppmanade intresserade att söka sig till bolaget.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1