Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Yageo släpper Smolteks teknologi

Yageo har meddelat det svenska bolaget att man i nuläget inte kommer att fortsätta diskussionerna kring det licens- och serviceavtal som parterna förhandlat om.

Som tidigare rapporterats av Evertiq har svenska Smoltek och Yageo under en längre tid fört diskussioner kring ett licens- och serviceavtal för diskreta och inbäddade kondensatorer – baserade på Smolteks teknikplattform för ultratunna kolfiberbaserade kondensatorer. Nu har dock Smoltek fått besked att det Taiwanesiska bolaget inte har för avsikt att gå vidare i diskussionerna kring Avtalet.

Beslut motiveras, enligt ett pressmeddelande, av att tidpunkten i dagsläget inte är rätt för Yageo att göra de korta- och långsiktiga investeringarna i Smoltek som avtalet hade inneburit.

– Vi tror på potentialen hos Smolteks kolnanofiberteknologi för att producera kiselkondensatorer. Men efter en grundlig utvärdering kan vi tyvärr konstatera att tidpunkten inte är rätt för oss att göra ytterligare investeringar för närvarande, säger Robert S. Willoughby, Senior EVP Yageo Group och Head of MLCC Product Business Group i pressmeddelandet.

Yageo är dock öppna för att ompröva beslutet om förhållandena skulle komma att förändras. 

Smoltek skriver vidare att besked från Yageo kommer att – av naturliga skäl – att påverka bolagets planering såväl verksamhets- som finansieringsmässigt och att man kommer att väga in dessa nya omständigheter och vidta nödvändiga åtgärder.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2