Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Schneider Electric
Teknik |

Schneider Electric och Nvidia inleder AI-samarbete

Samarbetet innebär nya referensdesigner för datacenter som ger ett robust ramverk för att implementera Nvidias accelererade beräkningsplattform.

När AI applikationer får fotfäste i olika branscher krävs det mer resurser än traditionell databehandling. Tekniken har drivit fram förändringar och utmaningar inom datacenterdesign och drift, vilket i sin tur ställer nya krav på operatörer att skapa energieffektiva och skalbara anläggningar. 

Nu slår Schneider Electric och Nvidia ihop sin expertis inom infrastruktur för datacenter och avancerad AI-teknologi, för att introducera de första offentligt tillgängliga referensdesignerna för datacenter för AI.

– Genom att kombinera vår expertis inom datacenterlösningar med Nvidias AI-kunskap hjälper vi aktörer att överkomma utmaningar med infrastrukturen och ser till att frigöra den fulla potentialen av AI. Vårt samarbete med Nvidia öppnar upp nya dörrar för en mer effektiv, hållbar och transformativ framtid, säger Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric i ett pressmeddelande.

I den första fasen av samarbetet introducerar Schneider Electric referensdesigner till datacenter som skräddarsys för Nvidias accelererade beräkningskluster byggda för databehandling, simulering, elektronisk designautomation, datorstödd läkemedelsdesign och generativ AI. Fokus kommer att ligga på att möjliggöra högeffektiv kraftdistribution, vätskekylda IT-system och styrsystem utformade för enkel driftsättning och tillförlitlig drift för högdensitetkluster. 

Samarbetet syftar till att erbjuda datacenter de verktyg och resurser som behövs för att integrera nya AI-lösningar i infrastrukturen vilket man menar effektiviserar det operativa arbetet och säkerställer en pålitlig livscykel.

Enligt pressmeddelandet kan partners, ingenjörer och datacenterledare kan använda designen i befintliga utrymmen i datacenter som stödjer nya utrullningar av AI-servrar med hög densitet, men även nya projekt som är fullt optimerade för ett vätskekylt AI-kluster.

­– Genom vårt samarbete med Schneider Electric tillhandahåller vi AI-design för datacenter med nästa generations Nvidia-accelererade beräkningstekniker. Detta ger organisationer infrastrukturen som krävs för att ta del av AI:s potential samt driva innovation och digital transformation över olika branscher, säger Ian Buck, Vice President of Hyperscale and HPC på Nvidia.

Utöver referensdesignerna för datacenter kommer Aveva, ett dotterbolag till Schneider Electric, att ansluta sin plattform för digitala tvillingsystem till Nvidia Omniverse. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2