Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freemelt
Elektronikproduktion |

Freemelt får order från Saab Dynamics

Deeptech-bolaget Freemelt har mottagit en order från Saab Dynamics på en förstudie avseende materialprocessutveckling av komplexa material för nya innovativa lösningar inom försvarsindustrin.

De senaste årens utmaningar och kriser, inklusive pandemin, politisk osäkerhet och pågående krig har skapat en ansträngd geopolitisk situation vilket har accelererat intresse och behov av att hitta mer innovativa tillverkningsmöjligheter, så som 3D-printing.

För att snabba på utvecklingen av nya produkter och etablera lokal tillverkning baserad på 3D-printing har Freemelt och Saab ingått ett första gemensamt projekt. Inom ramen för projektet kommer Freemelt genomföra en förstudie baserat på bolagets forskningsmaskin Freemelt ONE med inriktning på applikationer till försvarsindustrin.

"Det är med stolthet vi adderar Saab som ytterligare ett globalt ledande industriföretag till vår kundlista! Under de senaste månaderna har vi sett ett ökat intresse för Freemelts produkter och tjänster från flera olika branscher som behöver anpassa sig till den nya geopolitiska situationen. Vi ser att stora industrier ökar sina investeringar i syfte att främja innovation i kritiska tillämpningar samt för att etablera lokal tillverkning för att säkra tillgängligheten av viktiga komponenter," säger Freemelts vd Daniel Gidlund i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1