Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Frontside Electronics
Elektronikproduktion |

Frontside uppdaterar maskinparken

Kontraktstillverkaren från framsidan fortsätter att investera i tillverkningen. Denna gång balanserades en sprillans ny tvättmaskin in på andra våningen vid fabriken i Mölnlycke.

När Evertiq når Mikael Wikberg, Operativ Chef och delägare för bolaget, så låter han näst intill besviken att det gick så lätt att få in maskinen. Han har nämligen utvecklat något av en talang att navigera in stora, otympliga och byngliga maskiner in i fabriken – något som också alltid sker på hög höjd. Denna gång var maskinen så pass nätt att det inte ens var en utmaning.

Frontside byter ut sin kretskortstvätt till en sprillans ny tvättmaskin i form av CEPTER Elektron 250, beställd och utvald i tät dialog med Dejan på INTERFLUX. Enligt Mikael höjs nivån och stabiliteten på tvättade kretskort ännu en nivå med investeringen.

– Vi tvättar kretskort kanske två gånger i veckan, vilket är ganska mycket och vår tidigare maskin behövdes bytas ut. Det är inte så många här i området som har tillgång till att tvätta kort så det är inte bara våra kunders kretskort som vi kör, utan också kollegors, berättar Mikael för Evertiq på telefon.

Prislappen för Frontsides nya kretskortstvätt landar på 350 000 kronor berättar Mikael, men fortsatta investeringar är det som krävs för att kunna erbjuda en vass och modern maskinpark.

Kontraktstillverkaren har under de senaste åren kontinuerligt uppgraderat och uppdaterat maskinparken i fabriken. Under loppet av fem år har nästan hela bytts ut till nyare, snabbare och mer effektiv utrustning. Mikael säger till Evertiq att nästa investering i parken troligen kommer att landa på en monteringsmaskin, men vad det blir får vi se.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons