Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Coherent Corp
Komponenter |

Coherent utökar kapaciteten i USA och Europa

Coherent säger sig ha etablerat världens första kapacitet för tillverkning av 6-tums (150mm) indiumfosfid (InP) wafer vid företagets waferfabriker i Sherman och Texas i USA samt Järfälla här i hemma i Sverige.

Det hela gör det möjligt för Coherent att öka produktionskapaciteten och sänka kretskostnaden för InP optoelektroniska enheter, som används i applikationer som optisk kommunikation, AI-sammankopplingar, avancerad sensorik, medicinska och fordonsapplikationer, och i framtiden, i 6G-nätverk. Indiumfosfid, InP, är en halvledare av III-V-typ.

Genom att gå över till tillverkning av 150mm-indiumfosfidskivor kommer Coherent att kunna leverera "massiva produktivitetsförbättringar," säger Dr. Beck Mason, Executive Vice President, Telecommunications, i ett pressmeddelande. Detta inkluderar möjligheten att tillverka fyra gånger så många enheter per skiva, vilket i sin tur leder till en minskning av kretskostnaden på hela 60 procent.

"Denna kapacitet kommer att göra det möjligt för oss att möta den ökande efterfrågan på våra indiumfosfidprodukter inom flera av våra kärnmarknader, samtidigt som den stärker vår konkurrenskraft och lönsamhet," säger Dr. Beck Mason.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1