Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IAR Systems
Elektronikproduktion |

Cecilia Wachtmeister blir ny vd för IAR

För bara några dagar sen stod det klart att Richard Lind, nuvarande vd för IAR, planerar att lämna bolaget för en annan verksamhet. Därför sparkade styrelsen igång en rekrytering av en ny vd – en rekrytering som inte tog mer än tre dagar.

IAR meddelar nu i ett pressmeddelande att styrelsen utser Cecilia Wachtmeister till ny vd med tillträde senast den första oktober 2024.

– Rekryteringskommittén hade upprättat profil för nästa vd och fick oväntat möjlighet att direkt utvärdera den mot en mycket kvalificerad kandidat. Styrelsen kunde därför snabbt stänga processen. Vi är övertygade om att Cecilia kommer att bli utmärkt vd för IAR, med kapacitet att utveckla bolaget bortom befintliga mål, säger Nicolas Hassbjer, styrelseordförande för IAR i pressmeddelandet.

Cecilia tar med sig en lång industriell erfarenhet från chefsroller i teknikbolag, med tyngdpunkt på internationell försäljning. Cecilia har en M.Sc i Industrial Engineering and Management, med inriktning Electrical Engineering. Dessutom har hon en rad utbildningar inom program för toppchefer på Ericsson, bland annat Ericsson Executive vid Stanford University. Hon kommer närmast från Kambi i rollen som Chief Commercial Officer.

– IAR är ett av Sveriges finaste deep-tech bolag och en perfekt möjlighet för mig att ta steget till vd. Jag ser fram emot att utveckla bolaget och våra kunniga medarbetare i Sverige och utomlands, säger Cecilia Wachtmeister, tillträdande vd för IAR.

Cecilia har varit styrelseledamot i IAR under den turn-around som genomförts och tagit bolaget till ny tillväxt och en omsättning på 459 miljoner kronor med god lönsamhet. Hon har varit involverad i bolagets nya strategiarbete och kan bolaget väl, vilket man menar innebär en kort startsträcka.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons