Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Waystream
Elektronikproduktion |

Waystream får stororder från Skellefteå Kraft Fibernät

Skellefteå Kraft har valt Waystream som leverantörer av access-switchar när de nu ska uppgradera sitt fibernät till nästa generation. Ordervärdet landar mellan 16-18 miljoner kronor.

Skellefteå Kraft Fibernät har som fiberleverantör i Skellefteå kommun 33 000 anslutna hushåll, företag och offentliga verksamheter. De genomförde under 2023–24 en stor upphandling av access-switchar med tillbehör till deras nästa generations fibernät och vinnaren blev Waystream. Tidigare har Skellefteå Kraft använt sig primärt av utländska leverantörer. 

Valet av Waystream grundade sig i att Waystreams produkter lever upp till Skellefteås krafts krav på funktionalitet, säkerhet och pris i kombination med det stora fokus bolaget har på hållbarhet.

– Att leverera högkvalitativt internet till våra 33 000 kunder är det viktigaste för oss. Waystreams produkter erbjuder all funktionalitet som krävs för att kunna drifta vårt fibernät på ett säkert sätt de kommande åren. Produkterna är dessutom både energisnåla och har lång livslängd som hjälper oss att nå våra hållbarhetsmål. Pricken över i:et är att Waystream är en svensk leverantör, med personal, utveckling och produktion i Sverige med förnybar el vilket känns tryggt i det geopolitiska läget som vi nu befinner oss i, säger Niklas Fryxell som är Teknikchef på Skellefteå Kraft Fibernät i ett pressmeddelande.

Beställningen består av både access-switchar samt större volymer av tillbehör som SFP:er. Försäljningen går via återförsäljaren Telia Cygate och leveransen av produkterna kommer att ske löpande under det kommande halvåret.

– Vi är glada över att Skellefteå Kraft väljer Waystream för att uppgradera sitt fibernät till nästa generation och ser fram emot att hjälpa dem koppla upp Skellefteå kommun. Vi tror på ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete tillsammans med dem, säger Fredrik Lundberg, vd på Waystream Group.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1