Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zpark Energy Systems
Elektronikproduktion |

Grepit i teknikpartnerskap med Zpark

Grepit AB, en aktör inom inbyggda system och produktutveckling, spelar en stor roll i Zpark Energy Systems framgång inom elfordonsbranschen.

Grepit och Zpark är systerbolag under Tech Invest North-gruppen, med huvudkontor i Luleå. Zpark Energy Systems har snabbt etablerat sig som en nyckelspelare inom elfordonsindustrin, där Grepits teknologiska expertis är en viktig del av framgången. Genom ett strategiskt samarbete har Grepit utvecklat avgörande komponenter för Zparks laddare.

Detta samarbete har resulterat i produkter som Zpark Duo, vilken kombinerar motorvärmning genom typ 2-uttag samt elbilsladdning inom en och samma enhet, denna utveckling ledde till att Zpark kunde bli ett separat bolag år 2021. Dessutom var Grepits tekniska expertis avgörande för skapandet av Zparks Quick and Buffer, en produkt som kombinerar snabbladdning med ett integrerat batteribuffertsystem.

– Vi är glada över att vara en nyckelaktör till Zpark Energy Systems framgångssaga inom elfordonsbranschen. Vårt nära samarbete gör att vi har full kontroll över hela processen från idé till utformning av nya produkter på marknaden, där vi utnyttjar vår interna tekniska expertis. Detta inkluderar bland annat konstruktionen av de inre komponenterna i Zpark-laddare, vilket sätter nya standarder för effektivitet och prestanda, säger Hanna Kristensson, Manager Grepit Väst i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1