Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Assa Abloy
Elektronikproduktion |

Assa Abloy köper tyskt bolag

Assa Abloy har förvärvat Messerschmitt Systems, en tysk utvecklare och tillverkare av hård och mjukvara för accesskontrolllösningar för hotellmarknaden inklusive produkter för accesskontroll och styrning av hotellrum.

”Det är med glädje jag välkomnar Messerschmitt Systems till Assa Abloy. Detta förvärv ligger i linje med vår strategi att stärka vår position på mogna marknader genom att tillföra kompletterande produkter och lösningar till vår kärnverksamhet”, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef Assa Abloy.

Messerschmitt Systems har varit verksamma sedan 1985 och har cirka 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Schwaig, öster om Nürenberg, Tyskland. Det nyförvärvade bolaget kommer att bli en del av Global Solutions affärsområde Hospitality. Försäljningen 2023 uppgick till cirka 130 miljoner kronor (11 miljoner euro).

"Förvärvet möjliggör synergier och har en attraktiv potential att accelerera vår tillväxt inom DACH-regionen och i Mellanöstern. Det är med glädje jag välkomnar teamet till Global Solutions”, säger Stephanie Ordan, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet Global Solutions.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons