Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tramo
Komponenter |

Kamic köper två svenska leverantörer av magnetkomponenter

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i MLnX Holding AB med de helägda dotterbolagen Tramo ETV AB och Unitrafo Electric AB.

Säljare av MLnX Holding är Marcus Löfgren, verkställande direktör i både Tramo ETV och Unitrafo, samt ett antal minoritetsägare.

Tramo ETV har en 50-årig historik som tillverkare och leverantör av kundanpassade transformatorer, induktorer och filter. All tillverkning sker i egen anläggning i Eslöv där bolaget har 21 medarbetare. Geografiskt har bolaget sitt fokus riktat mot Norden och norra Europa.

Unitrafo bildades 1989 och har sedan dess byggt upp en kompetens inom produkter för säker elkraft och förbättrad elmiljö. Bolaget har ingen egen tillverkning utan verksamheten bygger på nära samarbeten med flera tillverkare i Europa. Därigenom kan man erbjuda ett brett sortiment av allt från mindre isolertransformatorer till större krafttransformatorer och reaktorer för tillverkningsindustrin och till kraft- och nätbolag. Unitrafo har fyra anställda i Askim utanför Göteborg.

Tramo ETV och Unitrafo ingår nu i Kamic Groups affärsområde Magnetics där de tillsammans tillför cirka 190 miljoner kronor i årlig försäljning. 

”Vi gillar elteknik och magnetbolag och vi sätter stort värde på drivkraft, entreprenörskap och nischledarskap. I Tramo ETV och Unitrafo ser vi allt detta och mer därtill, och vi välkomnar varmt bolagen med personal att utvecklas vidare i vårt expanderande affärsområde Magnetics,” säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för KAMIC Group i ett pressmeddelande. 

Samtliga ledningspersoner i Tramo ETV och Unitrafo fortsätter i sina respektive roller även efter ägarförändringen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons