Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASML
Komponenter |

Nederländerna gör allt för att behålla ASML

Den nederländska regeringen planerar att spendera 2,5 miljarder euro (cirka 27 miljarder kronor) för att förbättra transport och annan infrastruktur i Eindhoven-regionen för att säkerställa att Nederländernas viktigaste halvledarbolag ASML inte flyttar sina verksamheter utomlands.

ASML, som är ett av Europas största teknikföretag och den största leverantören av utrustning till chiptillverkare globalt, välkomnar regeringsplanen men säger även att man fortfarande befinner sig i en process där man ska besluta om var de ska växa i framtiden.

Näringslivsminister Micky Adriaansens bekräftade att man kommer att spendera 2,5 miljarder euro som en del av en bredare plan för att behålla ASML, rapporterar Reuters. Finansieringen stäcker sig över flera år kommer att användas för att förbättra bostäder, utbildning, transport och elnätet i den växande Eindhoven-regionen, där ASML huserar.

I ett uttalande sa regeringen att den också planerar andra åtgärder för att lätta skattebördan för företag, efter ett flera av dessa uttryck oro.

"Genom att vidta dessa åtgärder förutsätter regeringen att ASML kommer att fortsätta att investera och behålla sitt lagstadgade, skattemässiga och faktiska huvudkontor i Nederländerna," sade den.

ASML välkomnade självklar dessa planer och menade att de skulle gynna inte bara teknikföretag i Eindhoven-regionen utan hela Nederländerna.

ASML, som förutser ett decennium av tillväxt och räknar med att växa "betydligt" i Nederländerna så länge de stöds av "gynnsamma affärsvillkor som tillgång på högkvalitativ arbetskraft, infrastruktur, allmännyttiga bostäder , och av ett starkt allmänt affärsklimat."

I ett uttalande till Reuters säger ASML att beslutet som de måsta fatta inte handlar om de kommer att stanna, utan var de kommer att växa.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons