Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Comeback – Volta Trucks laddar batterierna igen

Volta Trucks återuppstod den första december ifjol, bara 48 dagar efter att företaget försattes i konkurs. El-lastbilstillverkarens nya ägare jobbar nu för en återkomst på utvalda marknader i Europa.

”Just nu är vi mitt i diskussioner med varje leverantör och partner för att säkerställa att deras åtaganden ligger i linje med vår produktionsplan. Vi lärde oss väldigt mycket under vår tuffa resa förra året och tar med oss de viktigaste lärdomarna in i den nya verksamheten. Det har gjort oss både starkare och bättre förberedda än någonsin”, säger Essa Al Saleh, vd för Volta Commercial Vehicles i ett pressmeddelande.

Med vad man kallar en "vässad plan och en ny effektivare affärsmodell" ska företaget skapa lönsamhet. Först och främst ska el-lastbilen Volta Zero levereras till redan väntande kunder i Tyskland sedan Frankrike och därefter Storbritannien och Skandinavien mot slutet av 2024, det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan Volta Trucks räddades i december förra året har den nya ägaren, amerikanska Luxor Capital Group, arbetat tillsammans med en liten grupp erfarna personer för att återuppbygga bolaget – samtidigt  som man utvecklat en förenklad och vad man menar är en mer kapitaleffektiv affärsplan. Volta är dock inte längre ett svenskt, då det nya bolaget, Volta Commercial Vehicles Ltd, är registrerat i Storbritannien.

Just nu är arbetet kring återlanseringen är i full gång och drivs av omkring 150 anställda i Storbritannien. Enligt pressmeddelandet pågår fordonsutveckling inför serietillverkning av Volta Zero (16t och 18t) för fullt med målet att möta GSR-2 standard i juli månad.

En testflotta på 15 fordon kommer att vara tillgängliga under april för att genomföra operativ kundtestning i Tyskland, Frankrike, Skandinavien och även Österrike. Voltas kontrakterade tillverkare, Steyr Automotive i Österrike, har som mål att återstarta serietillverkningen av Volta Zero senare under 2024.

”Under de senaste månaderna har vi noga analyserat Volta Trucks ursprungliga affärsplan och arbetat intensivt för att renodla och förenkla affärsmodellen med ett starkt fokus på snabbhet, kapitaleffektivitet och lönsamhet. Det nya Volta kommer därför att erbjuda en ”chassi-hytt”-produkt som sedan kompletteras med ett skräddarsytt underhåll och serviceerbjudanden samt partnerskap med olika certifierade påbyggare. Den här lösningen tror vi kommer att bäst möta våra kunders omedelbara behov och stötta dem med omställningen till elektrifiering”, säger Essa Al Saleh, vd för Volta Commercial Vehicles i ett pressmeddelande.

Essa Al Saleh fortsätter och säger att man just nu arbetar med att bekräfta tidigare beställningar från redan existerande kunder, samtidigt som man återskapar hela leverantörskedjan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons