Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TSMC
Komponenter |

TSMC igång med produktionen efter skalvet

Halvledarjätten TSMC har återupptagit arbetet i sina fabriker i jordbävningsdrabbade Taiwan. Kritiska verktyg ska inte ha skadats av jordbävningen.

Verksamheten för TSMC, som är världens största kontraktstillverkare av chip, låg nere under en dag då fabrikerna inspekterades. Men under gårdagen kom arbetet igång igen, meddelar TSMC. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Jordbävningen reste farhågor om allvarliga störningar i halvledarleveranserna, eftersom TSMC står för en så pass stor del av produktionen, med kunder som Apple och Nvidia. 

TSMC uppger att deras inledande kontroller visar att säkerhetssystemen i de taiwanesiska fabrikerna fungerar normalt. En del fabriker evakuerades men all personal kom i säkerhet och har kunnat återvända till sina arbetsplatser. 

Driften har till viss del påverkats av skador på ett litet antal verktyg vid en del anläggningar, men det berör inte kritiska tillverkningsverktyg eller de ultravioletta litografiverktyg som produceras av ASML och som kan kosta över 150 miljoner dollar. 

Under torsdagen var över 80 procent av verktygen i fabrikerna i drift. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons