Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

All-time-high för Volvo Cars

Under mars månad sålde Volvo Cars 78 970 bilar, vilket är rekord för fordonstillverkaren under en enskild månad. Helt elektrifierade bilar utgör 23 procent av den totala försäljningen.

Det innebär också en försäljningsökning på 25 procent jämfört med samma månad förra året. Det meddelar Volvo Cars i ett pressmeddelande. 

Volvo Cars uppger vidare att den nya helt eldrivna SUV:en EX30 bidrog till ökningen, och att både den europeiska och den amerikanska marknaden var stark. 

Hela Volvo Cars linje av elektrifierade modeller, antingen helt eldrivna eller hybrider, växte med 24 procent till 33 558 enheter. Den kategorin utgör därmed numera 42 procent av den totala försäljningen. 

Helt elektrifierade bilar utgör 23 procent av totalen. 

"Siffrorna återspeglar styrkan i vår strategi och produktmångfald - genom att erbjuda helt elektriska bilar tillsammans med laddhybrider och milda hybrider i rätt blandning," säger Björn Annwall, kommersiell chef på Volvo Cars.

Björn Annwall tillägger:

"Vi gör goda framsteg mot vårt årliga försäljningsmål på minst 15 procent tillväxt och under de kommande månaderna kommer vi att fokusera på att öka försäljningen av vår EX30" .


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons