Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Optronic och LIMAB i samarbete om beröringsfri mätteknik

LIMAB, som utvecklar lasersensorer och mätsystem för dimension- och defektmätningar, har inlett ett samarbete med Optronic för att utveckla och tillverka nästa generation av produkten FalconEye.

LIMAB har sedan 2005 haft ett starkt fäste på marknaden för gipsskivetillverkare med hjälp av FalconEye, ett system som upptäcker defekter under produktionen tack vare beröringsfri mätteknik.

Nu är det dock dags att systemet får sig en uppgradering och att en ny generation tas fram. Därför inleds nu ett samatebete med kontraktstillverkaren Optronic. 

Samarbetet beskrivs som en bra kompetensmatchning, där LIMAB tar hand om den mekaniska delen och utformningen av operatörsgränssnitt och Optronic bidrar med sin kunskap inom kamerateknologi, bildanalys och belysning.

– Vi står inför höga krav från våra slutkunder när det gäller beröringsfri avsyning. Därför är det avgörande att hitta partners som förstår vår affärsverksamhet och kan bidra till att ytterligare utveckla den, säger Lars Granlund, vd på LIMAB i ett pressmeddelande.

Optronic står för hela produktlivscykeln, från tidig utveckling till leverans av systemen till LIMAB.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons