Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvo Cars får miljardstöd för ny elbilsfabrik

Hela 267 miljoner euro, eller 3 miljarder kronor, kommer att landa hos Volvo Cars efter att EU-Kommissionen har gett grönt ljus till det slovakiska investeringsstödet.

Kommissionen skriver i ett pressmeddelande att det slovakiska investeringsstödet är i linje med EU:s regler om statligt stöd. Pengarna kommer att användas för att etablera en ny  produktionsanläggning för elbilar i Valaliky nära Košice i östra Slovakien

Det var under sommaren 2022 som den svenska biltillverkaren meddelade att man planerade att en tredje fabrik i Europa. Den valda platsen var Slovakien, närmare bestämt Košice, och Volvo sa vid tillfället att man planerade att investera hela 1,2 miljarder euro i projektet.

Slovakien underrättade EU kommissionen om att man planerade att bevilja 267 miljoner euro för att stödja Volvo Cars etablering – något som nu fått grönt ljus från kommissionen

Enligt pressmeddelandet förväntas anläggningen ha en initial kapacitet på cirka 250 000 elbilar per år. Projektet kommer dessutom att skapa minst 3 300 direkta jobb, samt ytterligare indirekta jobb. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons