Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Ny brittisk stororder till Saab

Saab har tecknat ett treårigt kontrakt med det brittiska försvarsdepartementet gällande ytterligare förmåga till tränings- och simuleringssystem som Saab tidigare levererat till Storbritannien. Orderbeloppet är 60 miljoner pund, cirka 730 miljoner kronor.

Saab kommer att leverera träningssystem av typen Instrumented Live Training. Det är en typ av system som bygger på laser-, radio- och GPS-teknik och som används för att simulera effekter av direkt och indirekt eld. Systemen genererar en mängd data som används för objektiv utvärdering och analys av övningarna. Kontraktet inkluderar även optioner att utöka kontraktsperioden till 2030. 

– Vi förser den brittiska försvarsmakten med den modernaste tekniken för träningssystem som finns på marknaden. Vår teknik bidrar till att stärka Storbritanniens träningsförmåga och till ökad interoperabilitet vid övningar med andra länder, vilket är allt viktigare i en orolig omvärld, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons