Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Mikael Adelsberg ska leda Saabs digitaliseringsresa

Det svenska försvars- och säkerhetsföretaget har utsett Mikael Adelsberg till Chief Digital Officer och chef för Saabs nya centrala funktion Group Digitalisation.

För att öka takten i sin digitaliseringsresa skapar Saab en ny central funktion med ansvar för digital utveckling. Mikael Adelsberg, som närmast kommer från Scania och Traton Group, kommer att axla ansvaret som chef för Group Digitalisation och kliver dessutom in Saabs koncernledning med titeln Chief Digital Officer.

Hos Traton Group (tidigare Volkswagen Truck and Bus) höll Mikael rollen som Head of Group R&D Electrics and Electronics/Software/Autonomous. Innan dess var han verksam som Senior Vice President på Scania där han ansvarade för företagets arbete inom uppkopplade, autonoma och inbäddade system. 

Saab skriver i ett pressmeddelande att den ökade efterfrågan på dess produkter i och med omvärldsläget samt den snabba teknikutveckling som sker just nu är bakgrunden till den nya funktionen. Fokus för den nya rollen kommer initialt att vara på mjukvara och digitalisering inom produkt-, innovations- och utvecklingsområdet.

– Att driva vår digitalisering är en prioriterad fråga för hela bolaget och nödvändigt för att hålla oss i teknologins framkant samt för att möta framtida kundkrav. Här bidrar Mikael med gedigen kunskap och erfarenhet av liknande arbete och kommer vara ett starkt stöd för övriga funktioner, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef.

Förändringen träder i kraft senast den första oktober. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons