Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© melpomenem dreamstime.com
Teknik |

Mat4Green Tech tar in 9 miljoner

Chalmers Ventures portföljbolag Mat4Green Tech, ett forskningsföretag inom deep tech som är specialiserat på produkter och återvinning inom indium-tenn-oxid tar in 9 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande kommer investeringen göra det möjligt för bolaget att, bland annat, gå till tillverkning i större skala.

– Vi närmar oss industriell skala. Vårt mål är att serva den växande europeiska och globala solcellmarknaden med indium-tenn-oxid. Och det ska vi göra från fabrik i Sverige, säger Nils Bågenholm, vd, Mat4Green Tech.

Bakom investeringen ligger Chalmers Ventures och Jovitech Invest med 3 miljoner vardera. Dessutom erhåller Mat4Green Tech 3 miljoner kronor från Energimyndigheten.

– Mat4Green Tech är ett deep-tech bolag med stor potential i affär, globalt och i att lösa en viktig samhällsutmaning. Det ligger i linje med vår strategiska position, där vi investerar i innovationer som bygger på tekniskt avancerad forskning för att ta dem från lab till marknad och där de kan göra stor nytta, säger David Storek, bolagsansvarig och Pre-seed Investment Director på Chalmers Ventures.

Med den investeringen som nu görs i Mat4Green Tech kan företaget dessutom göra en livscykelanalys för att, med RISE som tredje part, visa att bolagets sätt att ta fram indium-tenn-oxid-produkter, innebär 80 procent CO2-reduktion jämfört med konkurrenters teknik.

– Vi håller också på att genomföra produktprover med ett par solcellstillverkare i Europa och en av världens största Indium-tenn-tillverkare från Sydkorea, säger Nils Bågenholm.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons