Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Note köper fabriken i Herrljunga

Det var under sommaren 2022 som kontraktstillverkaren Note förvärvade sin fjärde elektronikfabrik i Sverige – Note Herrljunga. Sedan dess har verksamheten i Herrljunga utvecklats starkt med en tillväxt och resultatutveckling klart över de initiala planerna.

Omsättning i fjol uppgick 249 miljoner kronor med en rörelsemarginal över 10 procent. Note meddelar nu att man har förvärvat den tidigare hyrda industrifastigheten om drygt 6 400 kvadratmeter där verksamheten bedrivs. I köpet ingår även tomtmark om drygt 25 000 kvadratmeter.

Fastigheten är skräddarsydd för elektronikproduktion och erbjuder enligt Note stora möjligheter till fortsatt expansion av tillverkningen. Kontraktstillverkaren skriver att man har förvärvat samtliga aktier i det fastighetsbolag som äger fastigheten. Prislappen för samtliga aktier i fastighetsbolaget uppgår till 15 miljoner kronor.

”Vi ser fortsatt goda möjligheter att öka vår tillverkning i Sverige. Det är positivt att vi tillsammans med vår starka kundbas nu bättre kommer att kunna utveckla verksamheten och vårt kapacitetsbehov samtidigt som vi sänker våra löpande fastighetskostnader”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons