Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eltel
Elektronikproduktion |

Eltel avyttrar High Voltage-verksamheten i Polen

Eltel har tecknat ett avtal om att avyttra sin polska High Voltage-verksamhet till Mutares SE & Co. KGaA, en börsnoterad private equity-investerare med huvudkontor i München, Tyskland.

Det totala värdet på transaktionen för Eltel, inklusive Mutares övertagande av Eltels garantier för verksamheten, är cirka 25 miljoner euro. Affären förväntas slutföras under andra kvartalet 2024.

Avyttringen beräknas ha en negativ kassaflödeseffekt på 3,75 miljoner euro och ett negativt resultat på cirka 23,5 miljoner euro på koncernens EBIT.

År 2023 uppgick nettoomsättningen i High Voltage Polen till cirka 36 miljoner euro, justerad EBITA uppgick till -4,9 miljoner euro och verksamheten bestod av cirka 410 anställda.

– Vi är nöjda med att hitta en ny ägare i Mutares som kan fortsätta att utveckla den polska verksamheten. Transaktionen skapar värde för oss och våra aktieägare genom att minimera komplexitet och risker förknippade med projektverksamhet utanför Norden. Eltels koncernledning fortsätter att fokusera på genomförandet av vår nya strategi genom att utveckla nya tjänsteerbjudanden och bredda vår kundbas på våra huvudmarknader, säger Håkan Dahlström, vd och koncernchef på Eltel i ett pressmeddelande.

Genom avyttringen begränsar Eltel sitt geografiska närvaro till områden där företaget har etablerat en stabil position på marknaden och en robust affärsmodell.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons